Coating gør, at du sparer energi!

16 februar 2021
Anders Lundtang Hansen

Så enkelt kan det siges: Ved at du benytter dig af coating, så kan du spare en del energi!

Det lyder meget ukonkret, så lad os tage et brugbart eksempel: Lad os sige, at du har et lidt ældre ventilationsanlæg i din kontorbygning eller i hjemmet, hvor du har en mistanke om, at der fiser noget energi ud af det, fordi det er slidt, så det ikke bliver udnyttet optimalt.

Så er det her, at man kan give det en beskyttende omgang coating, for så er der mulighed for at lukke huller og andre utætheder, som der måtte være i sådan et ventilationsanlæg, så det kan komme til at udnytte energien mere til fulde.

Det kan måske lidt lyde som en lappeløsning i dine ører, for du tænker måske, at hvis man har et ventilationsanlæg, der er utæt, så er det måske også et gammelt anlæg, der i forvejen ikke udnytter energien ordentligt, og så kan det vel bedst svare sig at udskifte det.

Anlægget bliver godt for miljøet og holder længere med coating

På sin vis har du ganske ret i din antagelse, men det er måske ikke alle, der lige har råd til at investere i et endnu mere energibesparende ventilationsanlæg, end hvad de allerede ligger inde med.

Desuden er det jo ikke godt med alt det forbrug, så hvis man kan forebygge og bekæmpe spild ved ens eksisterende ventilationsanlæg, så er det formentlig billigere at gøre med coating end at udskifte hele anlægget.

Og så bruger man ikke naturens ressourcer ved, at man bestiller et nyt ventilationsanlæg.

Desuden er det jo netop også godt for miljøet, at man får set på, hvad man kan gøre ved ens ventilationsanlæg, så det ikke misbruger energien og lader den gå til spilde.

På den måde kan man både udnytte ens anlæg mere optimalt, og man kan spare penge på elregningen.

Flere Nyheder