Gulvafslibning: hvad kan det for gulvene?

Der er mange projekter, du kan sætte i gang, når du er boligejer. En gulvafslibning er et af de projekter. Spørgsmålet er selvfølgelig bare, hvad er det helt præcist, at en gulvafslibning er? Og hvad kan en gulvafslibning gøre for ens trægulve? 

Hvad er en gulvafslibning? 

Som man også kan høre på ordet, så er en gulvafslibning en en afslibning af gulve. Der bruges en gulvslibemaskine til arbejdet, og det er ikke noget, man lige selv kan kaste sig over – i hvert fald ikke hvis man ikke har erfaringen med det. 

Ved en gulvafslibning starter man først med en grovslibning, hvor diverse ridser i gulvet slibes væk. Samtidig så slibes gulvets efterbehandling også væk. Næste skridt er, at der laves en finslibning, så overfladen bliver helt fin. 

Til sidst skal gulvet have en efterbehandling. Det er både med til at beskytte gulvet mod den brug, det udsættes for i hverdagen, samtidig med at man kan præge gulvets farve. 

Hvad gør en gulvafslibning ved dine gulve? 

En gulvafslibning er ofte et populært valg, da det kan forny gulvene. Det kan vække dem til liv igen – også selvom man kun er inde og slibe omkring 1 millimeter af gulvets overflade. Det er nemlig lige præcis nok til, at det kan stå pænt og smukt igen. Derfor er det også et glimrende alternativ til at skifte gulvene – det kunne måske være en overvejelse værd, hvis man lige har købt en ældre bolig, hvor gulvene skal opfriskes. Her vil en gulvafslibning nemlig både være billigere og hurtigere at få lavet. 

Det kan naturligvis anbefales, at man hyrer en professionel til opgaven. Så er man i hvert fald helt sikker på, at gulvafslibningen bliver så pæn, som overhovedet muligt. En gulvafslibning kan nemlig også holde i mange år frem, hvis det udføres af et dygtigt gulvfirma. 

You may also like...