Hvordan skabes den bedste afsked til en begravelse?

29 august 2021
Silje Hansen

Når du har mistet en pårørende, så går der ikke længe, før dine tanker skal ledes over på en begravelse eller bisættelse. Her er der nemlig mulighed for en sidste afsked. Når det er sagt, hvordan bliver denne dag så bedst muligt, taget omstændighederne i betragtning? Det får du lidt forskellige bud på her. 

Sådan skabes den bedste afsked til en begravelse

Kan begravelsen foregå i den afdødes ånd? 

Når en begravelse skal planlægges, så er der ofte ønsker til, hvordan det skal foregå, hvad end det er fra den, som er gået bort eller familiemedlemmer. Tag derfor også gerne en god snak med bedemanden om, hvordan vedkommendes ånd bedst muligt kan træde i karakter til begravelsen. For du skal huske på, at en bedemand arbejder med dette til hverdag, og derfor kan vedkommende i mange tilfælde også hjælpe med at indfri præcis de ønsker, du måtte have. 

Kan der siges lidt ekstra ord om den afdøde? 

Når der skal tages afsked til en begravelse, så har mange et ønske om, at der kan knyttes særlige ord til det forhold, de har haft til personen, eller måske nogle ting som har været særligt karakteristisk. Vend derfor også gerne med bedemanden, om der er mulighed for at holde en tale i kirken, eller om præsten kan nævne nogle af tingene, hvis det er at foretrække i stedet. 

Hvilken bedemand skal du gå med? 

Når der skal findes en bedemand, så kan det være mest overskueligt, hvis du finder en i det lokalområde, hvor den afdøde har holdt til. For så behøver hjælpen heller ikke være langt væk. Udover dette så kan det være vigtigt med en bedemand, som er lyttende, tålmodig og respektfuld omkring den situation, du står i. Lyt derfor også ekstra meget til din mavefornemmelse, når du er i dialog med vedkommende: https://www.svanebf.dk/  

 

Flere Nyheder