Klipning af tungebånd i Indre By

30 august 2022
admin

editorial

Alle babyer fødes med et tungebånd, men for nogle er vævet for stramt og skal klippes over. Dette skyldes, at et stramt tungebånd kan give problemer med at amme og problemer med at spise og tale senere i livet. I denne artikel kan du blive på, hvornår man skal klippe tungebåndet over på børn, og hvilke fordele de kan få ud af at få det gjort.

Hvad er et tungebånd?

Alle babyer fødes med et lille stykke væv kaldet frenulum, der fastgør tungen til mundbunden. Det er det, vi kalder et tungebånd. I nogle tilfælde er dette frenulum for stramt eller for tykt, og det kan give problemer med amning og spisning senere i livet.

Hvilke vanskeligheder oplever et barn med et for stramt tungebånd?

Et tungebånd, som er for stramt fra fødslen, kan give problemer med amning, da det kan gøre det svært for barnet at hægte sig korrekt på brystet. Dette kan føre til smerter for mor og barn samt dårlig mælkeproduktion. Senere kan et stramt tungebånd også give problemer med at spise og tale og med at børste tænder korrekt.

Tungebånd

Hvornår skal man klippe et barns tungebånd?

Hvis du tror, at dit barn måske har et tungebånd, er det vigtigt at tale med din praktiserende læge eller sundhedsplejerske. De vil kunne vurdere, om dit barn har brug for behandling.

I nogle tilfælde vil tungebåndet løsne sig selv uden nogen indgriben. Men hvis tungebåndet volder problemer, kan din praktiserende læge anbefale, at det klippes over. Dette er en simpel procedure, der kan udføres på ganske få sekunder, og kan foretagges under lokal bedøvelse.

Hvem kan udføre klip af tungebånd på mit barn?

Hvis dit barn er født med et alt for stramt tungebånd, kan du få professionel hjælp til klipning af dette hos øre- næse- og halslægen på Frederiksholms Kanal Privatklinik.

Flere Nyheder