Silkeglatte vægge med glasfilt

Hvis dine vægge ikke er helt jævne, men dog stadig ikke skadede nok til at en fuldspartling er strengt nødvendig, kan du opnå et smukt og ensartet look ved opsætning af filt.

Når du vælger at få sat filt – eller glasfilt, som det også er kendt som – op på dine vægge eller dit loft, opnår du, foruden en smuk og ensartet overflade, også en effekt i forhold til malerarbejdet. Er filtet sat korrekt op, vil det nemlig give en meget bedre base for påførelse af maling på vægge og loft, end en bar væg ville gøre.

Filt holder sammen på din væg

Ud over det, at filt i sig selv giver en smuk overflade, holder glasfilt også sammen på underlaget, og forhindrer, at er opstår yderligere revner og sprækker i din væg. Denne effekt ville du ikke opnå, hvis du malede direkte på pudset, eller hvis du valgte at klæbe tapet op.

Kan jeg selv sætte filt op?

Opsætning af filt kræver, at du på forhånd har forberedt overfladen på din væg eller dit loft. Væggene skal være helt glatte og jævne – evt. huller skal være spartlet ud. Er der skruehuller fra lamper og lignende i dit loft, skal disse ligeledes være udjævnet med spartel. Samtlige overflader skal grundes med mikrodispers – det såkaldte ”blå vand” – forud for opsætning af filt. Microdispers sørger for, at slibepuds og støv binder til væggen, så filtet kan binde til overfladen ved hjælp af tapetklister.

Kan jeg opsætte filt i badeværelset?

Filt er et relativt stærkt materiale, som kan anvendes i såvel stue og værelser som vådrum – for eksempel badeværelse. Ved opsætning af filt i badeværelset, er det vigtigt, at overfladen er grundigt forberedt med vådrumsgrunder, og at du, i stedet for ordinært tapet klister, vælger en såkaldt vådrumsklæber, når filtet skal sættes op.

Få en fagmand til at forestå opsætning af filt i dit hjem

Med professionel opsætning af filt vil dine vægge blive lige så flotte og ensartede i overfladen, som hvis de var spartlet op fra bunden. Det kan på det kraftigste anbefales at du, medmindre du har prøvet selv at sætte filt op før, overlade opgaven til professionelle. Så er du helt sikker på, at det bliver gjort ordentligt – det er så ærgerligt, når filtet falder ned, fordi man ikke har sørget for, at overfladen var grundet ordenligt.

Kig ind på http://csmaler.dk/ydelser/malerarbejde/opsaetning-af-filt-og-vaev/ og læs mere om, hvad de kan gøre for dig, når du skal have sat filt op.

 

 

You may also like...