Sydafrikansk Rooibos te

Rooibos te vinder større og større popularitet hos tedrikkere verden over, og det er der god grund til. Rooibos teen har en sødlig smag, og dens flotte røde farve pryder i tekoppen. Rooibos gror udelukkende i Sydafrika i Cedarberg området, og man har siden 1930 dyrket planten, hvis blade der egentlig er grønne. Rooibos teen er imidlertid kendt for dens røde farve. Denne farve træder frem i kraft af fermenteringen. Her ligges de grønne blade fra Rooibos planten til at tørre under solen, og udover det stærke sydafrikanske sollys benyttes ikke andet end kildevand til processen. I kraft af denne fermentering får teen sin karakteristiske dybe, røde farve. Rooibos teen findes endvidere også i en grøn udgave, og kendetegnende for denne type te er, at den ikke har gennemgået fermenteringsprocessen, og dermed ikke har opnået den røde farve i kraft af sollyset. Denne type af Rooibos er sjældnere end den velkendte røde Rooibos.

Positive aspekter ved Rooibos te

Der er mange fordele at hente ved at drikke Rooibos te. Rooibos te er en urtete, og den indeholder derfor som meget andet te – særligt den sorte te – ikke koffein eller garvesyre. Herudover er Roobos te, der ligeledes kaldes “Honeybush” eller “rød te”, kendt for dens sundhedsfremmende egenskaber. I Sydafrika er Rooibos planten længe blevet brugt i forbindelse med behandling af alverdens sygdomme. Rooibos teen er fyldt med gavnlige antioxidanter, der bekæmper de såkaldte “frie radikaler” i kroppen – på samme måde som den grønne te er kendt for at gøre. Læs mere om fordelene ved Rooibos teen på https://www.carstensens-tehandel.dk.

Ren vs. aromatiseret Rooibos te

Rooibos te kan nydes i dens rene form, men der findes også et hav af forskellige aromatiserede variationer, samt blandinger hvor Rooibos indgår med eksempelvis sort te. Man kan få Rooibos te med havtorn, After Seven aroma, Marcipan aroma og meget mere. Rooibos er ligeledes velegnet i samspil med andre teer. 

You may also like...