Udforsk teens spændende verden

Te er en af verdens mest udbredte drikkevarer – og alligevel er der stadig meget mystik omkring te.

Vidste du for eksempel at grøn, sort og hvid te alle kommer fra samme plante? Det gør de rent faktisk – de er alle fra Camellia sinensis planten, Det er måden man behandler dem på efter høsten, der producerer deres meget forskellige aromaer og smag.

Eller vidste du at det vi kalder “urtete” teknisk set, slet ikke er ‘te’ overhovedet. Urtete indeholder ingen Camellia sinensis blade; Det er snarere lavet af mange forskellige planter og bruger ikke kun bladene, men også blomster, rødder, bark og frø. Disse former for te indeholder typisk smagfulde ingredienser som kamille, citrongræs og mynte og indeholder naturligvis ingen koffein.

Uanset hvilken te du bedst kan lide, har der ligget en kombination af kreativitet og ekspertise bag blandingen af teen. Uanset om du er en ekspert, der allerede ved alt hvad der er værd at vide om te, eller du er ny udi denne antikke drik, er det værd at udforske teens spændende historie. Der er altid noget nyt at lære om te.

Sort te

Kulturer rundt om i verden nyder sort te for pga. dens jordiske smag, dens energi og opkvikkende effekt. I modsætning til grøn og hvid te får sort te lov til at oxideres eller gæres lidt efter høsten – hvilket giver den sin rige smag.

Sort te er fuld af koffein og kan derfor hjælpe dig med at komme i gang – en portion indeholder omkring 50 til 70 mg koffein. Sort te kan nydes både varm og kold hele dagen lang, og er en enestående mulighed for at slukke tørsten, mens den vækker både krop og sind.

Grøn te

Da grønne teblade gennemgår minimal oxidation, beholder en kop grøn te mere af den pulserende grønne farve, friske duft og smagen af det friskhøstede blad. Når vi har brug for en opkvikker, snupper vi ofte en snack, en sodavand osv. Men en smagfuld, hydrerende grøn te uden tilsatte sødemidler eller farve er et sundere alternativ.

Lær mere om te og den spændende historie her: https://www.carstensens-tehandel.dk 

You may also like...